Okinawa och Trädgårdsålen

Vi hade vad man kan kalla typiskt svenskt sommarväder under våra dagar på Okinawa. Med växlingar från 8 grader och regn till 26 grader och sol visade det sig att de bästa plaggen i packningen var regnbyxorna vi slängde ner en minut innan vi lämnade Tokushima.

Tack vare vädret hann vi med de flesta tänkbara inomhusaktiviteter i huvudstaden Naha och fick se allt från fina fiskar på Okinawas stora akvarium till en rad olika textilverkstäder och intressanta byggnader, turistbutiker med sprit och plånböcker i form av urgröpta grodor, smått förskräcklig keramik och dyra japanska lackarbeten.

Fullständigt kulturellt utmattade kunde vi när solen äntligen kom fram andas ut och fick som avslutning två fina snorklingsdagar i ett av världens bästa dykvatten, kring den gröna ön Zamami. Fiskarna vi sett på akvariet simmade nu omkring i samma medium som vi på armlängs avstånd. En av de få arter vi inte såg live var vår absoluta favorit från akvariet:

Trädgårdsålen.

Långsamt rör sig ålen upp och ner och hit och dit utan att någonsin lämna sin håla i marken. Som en meditativ stelbent magdans i slow motion.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s